ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці знищили 10 армійських вертольотів

Повстанський рух в провінції Ідліб найбільш забезпечено зброєю і медикаментами.

Сирія: повстанці знищили 10 армійських вертольотів
Фото: youtube.com

Під час нападу на військовий аеродром в провінції Ідліб (Сирія) повстанці знищили 10 армійських вертольотів, повідомляє "Аль-Джазіра".

Згідно з даними телеканалу, вертольоти не встигли піднятися в повітря і були знищені на своїх стоянках. На кадрах, показаних телеканалом, повстанці обстрілюють аеродром, що знаходиться в низині, з великокаліберних кулеметів.

У тому випадку, якщо ця інформація підтвердиться, то загальні втрати ВПС Сирії за час конфлікту становитимуть 11 вертольотів і два реактивні літаки.

Нагадаємо, в червні в Йорданію на МіГ-21 втік сирійський пілот, який відмовився бомбити сирійські міста. Крім того, 13 серпня повстанці збили МіГ-23 ВПС Сирії на сході країни, а 27 серпня над Дамаском було підбито вертоліт, що впав на сході столиці.

Провінція Ідліб, розташована на північному заході Сирії, межує з Туреччиною. Повстанці в цьому районі забезпечені зброєю, боєприпасами і медикаментами значно краще за своїх соратників в інших районах країни. Більш того, в Ідлібі діє повстанська "Бригада Умми", яка складається з декількох тисяч бійців під керівництвом громадянина Ірландії лівійського походження Махді аль-Хараті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram