ГоловнаСвіт

Шрі-Ланка шукає кандидатів на посаду ката

У країні, можливо, відновлять смертну кару.

Шрі-Ланка шукає кандидатів на посаду ката
Фото: phototraveling.ru

Шрі-Ланка у вівторок, через рік після того, як дві позиції стали вакантними, почала проводити співбесіди на посаду ката.

Про це повідомляє Reuters.

Пошук кандидатів пов'язаний із тим, що в країні є 480 засуджених до смертної кари за звинуваченням у вбивстві і транспортуванні, а також вживанні наркотиків. Ці дві посади стали вакантними після того, як одного з катів підвищили, а інший вийшов на пенсію. Проте не цілком зрозуміло, що саме робитимуть кандидати, оскільки до вищої міри покарання на Шрі-Ланці, яка є переважно буддистською країною, не вдавалися, починаючи з 1976 року.

"Є вже 176 кандидатів, сьогодні і завтра відбуваються співбесіди. Тільки чоловіки можуть претендувати на цю посаду", - заявив представник тюремного департаменту Шрі-Ланки Гаміні Кулатунга.

Після закінчення 25-річної війни проти тамільських сепаратистів з організації "Тигри звільнення Таміл Ісламу" (ТЗТІ) у травні 2009 року в країні різко зріс рівень насильства над дітьми, побільшало зґвалтувань, убивств, а також зріс незаконний обіг наркотиків. Це спонукало деяких політиків і юристів домагатися відновлення смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram