ГоловнаСвіт

Голова МВС Лівії подав у відставку

Уряд звинувачував міністра в нездатності покласти край насильству в країні.

Голова МВС Лівії подав у відставку
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Лівії Фозі Абдель-Алі в неділю, 26 серпня, подав у відставку, повідомляє AFP з посиланням на представника міністерства.

Згідно з повідомленням міністерства, він подав у відставку, оскільки не згоден з критикою очолюваного ним відомства, а також на знак підтримки співробітників сил безпеки країни, які за часів громадянської війни виступали проти режиму лідера країни Муаммара Кадаффі.

За останні дві доби в Триполі відбулися два теракти за участю смертників, зруйновано суфійські святині в Триполі та Злітані. Парламент Лівії засудив урядові сили безпеки за те, що вони не змогли запобігти цим злочинам. Відповідальність за вандалізм влада Лівії поклала на угруповання радикальних ісламістів

.

Генеральний національний конгрес звинуватив голову МВС у нездатності покласти край насильству в країні. Деякі представники влади також говорили про причетність самого Абдель-Алі та його спільників до осквернення суфійських святинь.

Нагадаємо, режим Каддафі, який керував Лівією 42 роки, був скинутий унаслідок громадянської війни, що тривала з весни по осінь 2011 року. Каддафі був убитий повстанцями в жовтні 2011 року, після чого служби безпеки країни перейшли під контроль колишніх повстанців. А 7 липня 2012 року, за підсумками загальних виборів, сформували новий законодавчий орган Лівії - Генеральний національний конгрес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram