ГоловнаСвіт

У Чечні збиратимуть автомобілі Lada Granta і Kalina

У майбутньому завод випускатиме близько 60 тисяч машин на рік.

У Чечні збиратимуть автомобілі Lada Granta і Kalina
Фото: vmotore.info

Компанія "Чеченавто" планує побудувати в республіці новий автомобільний завод, на якому будуть випускатися моделі Lada Granta і Kalina.

На реалізацію проекту планується витратити 600 мільйонів рублів, кошти будуть виділені з бюджету республіки. Додаткове фінансування автори проекту розраховують отримати під "Зовнішекономбанку".

Виробничу потужність існуючого заводу "ЧеченАвто", створеного на базі підприємства "Харчмаш" в Аргуні, також планується збільшити. Зараз на ньому працюють близько 150 осіб. 2012 року на заводі планується випустити 4 тисяч машин.

За задумом керівників проекту, в майбутньому завод працюватиме у дві зміни і випускатиме близько 60 тисяч машин на рік, а при тризмінному режимі цей показник можна буде збільшити до 80 тисяч автомобілів. Зараз підприємство збирає продукцію з машинокомплектів на базі оббитого кузова. В подальшому планується робити на заводі зварювальні, лакофарбові та штампувальні роботи, а також організувати ще одне підприємство для виробництва автокомплектуючих.

Зараз завод "ЧеченАвто" випускає автомобілі Lada Priora, їх виробництво почалося в січні 2012 року. Модель змінила на конвеєрі седан Lada 2107, який випускався з 2008 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram