ГоловнаСвіт

У Росії слідом за акцією Femen спиляли чотири хрести

У РПЦ порівняли зловмисників з Брейвіком.

У Росії слідом за акцією Femen спиляли чотири хрести
фото из архива
Фото: femen.livejournal.com

У ніч проти суботи в двох регіонах Росії невідомі спиляли і повалили поклінні хрести.

Один було знищено в Архангельській області, ще три - в Челябінській.

Протоієрей Дмитро Смирнов порівняв людей, які спиляли поклінний хрест, з терористом Андерсом Брейвіком, а акцію Pussy Riot - з залпом "Аврори". Про це він розповів в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Народ, який ганить власну церкву, приречений", - зазначив Смирнов, порадивши діячам культури написати звернення до народу на захист церкви.

Порівнюючи людей, які спиляли хрести, з Брейвіком, він заявив, що терорист теж думав, що робить добру справу. На думку протоієрея, люди, які вчиняють такі акції протесту проти церкви, відчувають сильну підтримку, що йде через ЗМІ.

Акти вандалізму засуджують і учасниці групи Pussy Riot, яких засудили до двох років позбавлення волі за акцію в Храмі Христа Спасителя.

Про це сказав чоловік однієї з дівчат, активіст арт-групи "Війна" Петро Верзілов, повідомляє Газета.ру.

Нагадаємо, 17 серпня активістки руху FEMEN спиляли бензопилкою поклінний хрест неподалік від Майдану Незалежності і повалили його на землю. Таким чином дівчата висловили підтримку учасницям групи Pussy Riot, яких суд засудив до двох років позбавлення волі за "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram