ГоловнаСвіт

Проти Бориса Нємцова порушили нову кримінальну справу

Опозиціонера звинувачують у побитті блогера.

Проти Бориса Нємцова порушили нову кримінальну справу

Проти опозиціонера Бориса Нємцова порушено кримінальну справу.

Як написав Нємцов на своїй сторінці у Facebook, його звинувачують у заподіянні побоїв - стаття 116 Кримінального кодексу РФ.

Йдеться про побиття блогера і, за деякими даними, активіста прокремлівського руху Максима Перевалова в аеропорту "Домодєдово" в лютому 2012 року. Свого часу суд закрив цю справу.

Тим часом, як повідомляє "Интерфакс" із посиланням на адвоката Нємцова Вадима Прохорова, про порушення нової кримінальної справи не йдеться. За словами юриста, Перевалов просто подав у суд нову заяву. Дати її розгляду ще не названо.

"Кримінальні справи проти нас як фабрикували, так і фабрикують, - написав Борис Нємцов. - Ось сьогодні, наприклад, проти мене заново порушують кримінальну справу за 116 ст. КК (побої). Я вже двічі!!! вигравав цю справу в суді (йдеться про нібито побиття мною "нашиста" в "Домодєдово"). І ось на тобі. Заново порушують".

За словами опозиціонера, поліцейських, які раніше не виявили в його діях складу злочину, звільнили "після особистої вказівки міністра МВС Колокольцева". Ті, хто залишився на службі, вважає Нємцов, "одразу зрозуміли і поміняли свідчення".

"Ось це по-путінськи, ось це по-справжньому!" - підсумовує Борис Нємцов.

У зв'язку із цим опозиціонер закликає своїх прихильників не спокушатися з приводу виправдання Гаррі Каспарова, якого суд у п'ятницю, 24 серпня, визнав невинним у порушенні правил проведення мітингів. На думку Нємцова, рішення суду у справі Каспарова - "розводка для наївних".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram