ГоловнаСвіт

У Франції літак упав від удару блискавки

Рятувальники виявили уламки через 40 хвилин після того, як пілот надіслав сигнал лиха.

У Франції літак упав від удару блискавки
Самолет "Пилатус ПС-12"
Фото: Lenta.ru

Чотири людини загинули 24 серпня внаслідок аварії невеликого туристичного літака в районі міста Монбельяр на заході Франції. За даними поліції, всі четверо були громадянами Швейцарії.

За свідченнями очевидців, у літак, що прямував із Бельгії у Швейцарію, влучила блискавка. Рятувальники виявили уламки через 40 хвилин після того, як пілот надіслав сигнал лиха. Голова місцевої адміністрації повідомив, що на місці катастрофи було знайдено лише купу уламків і наразі немає підстав вважати, що в катастрофі хтось вижив.

Пошукову операцію припинили до ранку суботи, до неї залучили 24 співробітників військової поліції і 41 пожежника, повідомляє видання Pleinair. Розпочато розслідування причин катастрофи. За даними видання, йдеться про модель "Пілатус ПС-12", який належить до типу одномоторних турбогвинтових літаків.

Літак був розроблений швейцарською компанією Pilatus Aircraft, і зазвичай його використовують для регіональних перельотів. Місто Монбельяр, неподалік якого впав літак, розташоване в регіоні Франш-Конте, за 13 кілометрів від кордону зі Швейцарією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram