ГоловнаСвіт

Лондонський суд засудив турецького магната до 10 років в'язниці

Бізнесмена визнали винним у розкраданні більш ніж 29 млн фунтів стерлінгів.

Лондонський суд засудив турецького магната до 10 років в'язниці
Фото: EPA/UPG

Лондонський суд Олд-Бейлі засудив британського бізнесмена турецького походження Асіла Надіра до 10 років в'язниці за розкрадання, повідомляє BBC News.

Надір зможе клопотати про звільнення, відбувши половину терміну.

22 серпня присяжні визнали бізнесмена винуватим у розкраданні понад 29 мільйонів фунтів стерлінгів із рахунків  компанії Polly Peck International (PPI), що належала йому. Злочин було скоєно більш ніж 20 років тому, але Надір з 1993 року переховувався від правосуддя на Північному Кіпрі. 2010 року Надір повернувся до Великобританії в спробі відстояти своє чесне ім'я в суді.

При винесенні вироку суддя врахував, що 71-річний бізнесмен повернувся до Великобританії по своїй волі і раніше не був судимий. Тим не менш, за словами судді, вік Надіра, а також поганий стан його здоров'я, не були підставою для скорочення терміну.

Надір спокійно сприйняв вирок. Його дружина заявила, що рішення суду буде оскаржено.

Розквіт PPI припав на 1980-ті роки. 1990-го Бюро боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах (The Serious Fraud Office, SFO) провело обшук в одному з офісів компанії. Незабаром після цього компанія оголосила себе банкрутом, а Надіра звинуватили в більш ніж 60 епізодах розкрадання з рахунків PPI. Однак Надір відкидав звинувачення і, не чекаючи суду, втік із Великобританії на Північний Кіпр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram