ГоловнаСвіт

Австралія доповнить свої винищувачі американськими "глушилками"

Сили оборони Австралії вважають технологію "найбільшим стратегічним збільшенням" своїх можливостей.

Австралія доповнить свої винищувачі американськими "глушилками"
F/A-18E/F "Супер Хорнет
Фото: www.boeing.com

Австралія встановить на половину своїх винищувачів сучасні американські "глушилки", ставши першою країною за межами США, яка використовує цю систему.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міноборони Австралії.

Австралія є близьким союзником США, минулого року вона погодилася розмістити 2500 американських морських піхотинців у північному місті Дарвін.

12 австралійських Боїнгів F/A-18E/F "Супер Хорнет" перетворять на так звані "айсберги", що дозволить їм використовувати ті самі технології, які паралізували зв'язок і ракетні системи повітряної кампанії НАТО в Лівії торік.

Технологія обійдеться Австралії в 1,55 млрд, а перший "айсберг" запустять 2018 року.

"На мій погляд, це, мабуть, одне з найбільш стратегічних збільшень можливостей ADF відтоді, як ми замовили F-111 (наприкінці 1960-х)", - заявив головний маршал ВПС Австралії Джефф Браун. ADF є абревіатурою для Сил оборони Австралії.

"Айсберги" ВПС США є спеціалізованою версією двомісного F/A-18E/F "Супер Хорнет", електронний військовий потенціал яких забезпечується в основному Northrop Grumman. Літаки вперше використовували в бою для дотримання "безпольотної зони", встановленої ООН над Лівією, а також забезпечували супровід і перешкоди під час авіаатак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram