ГоловнаСвіт

Девід Кемерон застеріг Дамаск від застосування хімічної зброї

Глава гуманітарної місії ООН заявила про погіршення становища мирного населення Сирії.

Девід Кемерон застеріг Дамаск від застосування хімічної зброї
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон слідом за президентом США Бараком Обамою виступив із застереженням на адресу сирійського уряду.

Кемерон заявив, що "підхід його країни до кризи в Сирії" може змінитися, якщо президент Сирії Башар Асад наважиться застосувати хімічну зброю.

Тим часом у Сирії триває протистояння повстанців і урядових військ, які піддали артобстрілу квартали міста Алеппо. Крім того, в деякі передмістя Дамаска введені танки.

Глава гуманітарної місії ООН Валері Амос, яка нещодавно відвідала Сирію, заявила, що становище мирних жителів країни погіршується з кожним днем.

"Гуманітарна ситуація погіршилася з часу мого візиту в березні. Найсильніше загострилися питання, пов'язані з охороною здоров'я, житлом, забезпеченням продовольством і водою, системою каналізації. Серйозні проблеми суспільної охорони здоров'я в шкільних будівлях, які використовуються в якості притулків". В одній з таких шкіл знайшли притулок кількох сімей, чиї будинки були зруйновані. Сотні тисяч сирійців стали біженцями у своїй країні, опинившись у вкрай важких умовах.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. За даними правозахисних організацій, жертвами конфлікту стали більше ніж 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram