ГоловнаСвіт

У США закрили три ресурси з піратськими мобільними додатками

На закритих сайтах розміщено повідомлення ФБР про те, що дія домену припинена у зв'язку з порушенням закону про авторські права.

У США закрили три ресурси з піратськими мобільними додатками
Скриншот сообщения ФБР
Фото: Lenta.ru

ФБР спільно з правоохоронними органами Голландії і Франції 22 серпня призупинила дію трьох сайтів, що містили піратський контент.

Сайти Appbucket.net, Snappzmarket.com і Applanet.net містили неліцензійні мобільні додатки для мобільних телефонів з Android.

Під час розслідування агенти ФБР завантажили "тисячі копій" популярних мобільних додатків. У зв'язку з тим, що багато піратських програм розміщувалися на серверах за межами США, ФБР довелося вдатися до допомоги правоохоронних органів Голландії та Франції.

На всіх трьох сайтах зараз розміщено повідомлення ФБР про те, що дію домену призупинено у зв'язку з порушенням закону про авторські права. Це перший випадок закриття сайтів за розповсюдження піратських програм для мобільних телефонів.

Раніше в США було запропоновано антипіратський закон SOPA (Stop Online Piracy Act), який передбачає жорсткі заходи щодо сайтів з нелегальним контентом. Розгляд проекту, призначений на 18 січня 2012 року, було відкладено у зв'язку з дискусією про державне регулювання в Інтернеті, яка розгорнулася в суспільстві. Проти законопроекту виступила корпорація Google і багато великих сайтів, в тому числі Facebook, Twitter і Wikipedia.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram