ГоловнаСвіт

США послабили санкції проти Ірану

На скасуванні обмежень у зв'язку із землетрусом наполягли НУО.

США на півтора місяця послабили санкції проти Ірану, дозволивши неурядовим організаціям (НУО) фінансувати гуманітарну допомогу та допомогу з відновлення населених пунктів після землетрусу 11 серпня.

Про це повідомляє прес-реліз на сайті міністерства фінансів США.

Отже, до 5 жовтня 2012 року американські неурядові організації зможуть переказувати в Іран суми до $300 тисяч. Однак для переказу більших необхідне спеціальне звернення в мінфін.

Тим часом постачання медикаментів і продовольства для постраждалих від землетрусу не вимагають спеціальної ліцензії.

На скасуванні обмежень у зв'язку із землетрусом наполягли самі НУО. Понад те: на сайті Національної ірансько-американської ради опубліковано відкритий лист із такими вимогами до президента США Барака Обами, міністра фінансів Тімоті Гайтнера і держсекретаря Гілларі Клінтон.

У листі Рада назвала послаблення санкцій "жестом гуманності, що дає американському народу можливість допомогти іранцям, які втратили все в цій катастрофі", а також подякувала Білому дому за те, що гуманітарна допомога не стала "заручником поганих відносин між двома країнами".

Нагадаємо, внаслідок землетрусів 11 серпня на північному заході Ірану загинуло близько 300 осіб, ще близько п'яти тисяч людей постраждали. Іран оцінив збиток від землетрусів у $650 млн. Загалом від землетрусів постраждали 307 селищ, деякі були повністю зруйновані. Жителів Східного Азербайджану, які залишилися без домівки, розмістили в тимчасових наметових містечках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram