ГоловнаСвіт

Сирія: до повстанців приєдналися радикальні ісламісти з інших країн

Сирійська опозиція "знервовано" сприйняла підкріплення.

Сирія: до повстанців приєдналися радикальні ісламісти з інших країн

До сирійських повстанців, борців проти урядових військ, долучилися радикальні ісламісти з різних країн світу.

Про це в інтерв'ю австралійському радіо ABC розповів кореспондент газети The Guardian в Алеппо Мартін Чулов.

За словами Чулова, він уперше за час конфлікту в Сирії на власні очі побачив загін добре навчених і добре озброєних бойовиків, які відразу ж вирушили на лінію фронту. Незважаючи на те, що вони не розмовляли з іноземними кореспондентами, повідомили повстанців, що прибули із Саудівської Аравії, Сенегалу, Пакистану, Алжиру, а також із Чечні та з Узбекистану.

Кореспондент також сказав, що ці люди винятково релігійні, дуже рішуче налаштовані, а в їхніх лавах залізна дисципліна. Однак, за його словами, сирійські повстанці сприйняли підкріплення "знервовано", оскільки усвідомлюють, що ісламісти мають власні завдання, відмінні від тих, які цікавлять місцевих супротивників діючого в Сирії режиму.

"Учора весь вечір місцеві повстанці обговорювали це питання. Зійшлися на тому, що якщо жодної підтримки від Заходу вони не бачать, то допомога від ісламістів зайвою не буде", - сказав Чулов, додавши, що, за словами повстанців, ісламісти погодилися слухатися наказів їхнього спільного командування.

Тим часом, за його словами, повстанці сподіваються, що разом із радикальними ісламістами в Алеппо прибудуть ПЗРК, які дуже потрібні опозиціонерам. Кореспондент також розповів, що сирійська авіація постійно бомбить позиції повстанців, завдаючи їм великих втрат. Позбувшись цієї загрози, опозиція зможе домогтися великих успіхів у битві за найбільше місто країни.

Нагадаємо, в провінції Ідліб також з'явилися іноземні ісламісти, які раніше воювали проти американських військ в Іраку. Ба більше, на півночі Сирії сформована "Бригада Умми", яку очолюють ветерани громадянської війни в Лівії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram