ГоловнаСвіт

Іран представив нові ракети та іншу військову техніку

Виставку озброєнь відвідав президент і міністр оборони Ісламської Республіки.

Іран представив нові ракети та іншу військову техніку
Фото: EPA/UPG

У вівторок Іран представив шість удосконалених озброєнь, в тому числі більш точні ракети малої дальності, більш потужний військово-морський двигун і бортову випробувальну лабораторію.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранські ЗМІ.

Нове озброєння і апаратура були представлені на церемонії, присвяченій Дню оборонної промисловості, за участю президента Махмуда Ахмадінежада і міністр оборони Ахмада Вахіді.

Нагадаємо, що Ізраїль заявив про можливість військового удару по ядерних об'єктах Ірану, якщо Ісламська Республіка не розвіє побоювання Заходу щодо розробок ядерної зброї. Однак Тегеран продовжує наполягати на виключно мирному характері своїх атомних досліджень. У разі нападу Іран також загрожує атакувати ізраїльські й американські військові бази в регіоні. Крім того, Іран пригрозив заблокувати Ормузьку протоку, через яку проходить 40% експорту морської нафти в світі, що, найімовірніше, стане причиною військової відповіді з боку Сполучених Штатів.

Серед нових озброєнь було представлено четверте покоління ракет "Фатех-110 ракет", радіус дії яких становить близько 300 км. Раніше цього місяця Іран заявив, що успішно провів випробувальний запуск нової моделі, яка, нібито, оснащена більш точною системою наведення.

"Ця ракета є однією з найбільш точних і сучасних балістичних ракет класу "земля-земля" на твердому паливі", - цитує Вахіді агентство Fars. "В останнє десятиліття вона відіграла істотну роль у зміцненні оборонного потенціалу Ісламської Республіки Іран".

Крім цього, в липні Іран заявив, що успішно провів випробувальний запуск ракет середньої дальності, здатних вразити Ізраїль, а також провів випробування десятків ракет, націлених на змодельовані авіабази.

Також на виставці було представлено новий морський двигун Bonyan-4, потужністю 5000 кінських сил. Для порівняння, попередня версія мала потужність 1000 кінських сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram