ГоловнаСвіт

Anonymous зламали сайт суду, вимагаючи звільнити Pussy Riot

На головній сторінці розміщено відеокліп гомосексуального змісту.

Anonymous зламали сайт суду, вимагаючи звільнити Pussy Riot
Фото: EPA/UPG

Хакери зламали сайт Хамовничеського суду столиці, який засудив минулої п'ятниці трьох учасниць панк-групи Pussy Riot до двох років позбавлення волі за скандальну акцію в храмі Христа Спасителя.

Відповідальність на себе взяла відома хакерська група Anonymous, повідомляє ВВС.

За даними британської телерадіокорпорації, в одному з повідомлень, що з'явилися на сайті, говорилося, що саме Anonymous організували кібератаку на знак протесту проти вироку учасницям панк-групи Pussy Riot.

"Ми - американська Anonymus. Ми не забути, ні простити. Заворушення Свобода кицька. Тиранії не судді", - цитує Бі-бі-сі повідомлення з сайту, залишивши оригінальну орфографію.

На головній сторінці сайту основний текст замінено на гасла: "Волю Pussy Riot!". Також на ній розміщено відеокліп гомосексуального змісту болгарського співака Азіза. При цьому хакери змінили назву розділів сайту, додавши до них єхидні коментарі і нецензурну лексику.

Крім того, при завантаженні сайту автоматично запускається одна з пісень Pussy Riot. Також біля російського герба в правому верхньому куті сайту розміщено гасло: "Сироварне правосуддя. Ніякої логіки - тільки хардкор", а також розміщено номер мобільного телефону з підписом: "Запитати Женю".

Як повідомила прес-секретар суду Дарина Лях, про те, що сайт піддався хакерській атаці, співробітникам стало відомо буквально кілька хвилин тому.

"Зараз фахівці, які відповідають за обслуговування інтернет-сайту суду, приступили до відновлення сайту. Найближчим часом, сподіваюся, ми зможемо дати більш детальну інформацію", - сказала Лях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram