ГоловнаСвіт

У М'янмі скасували цензуру в ЗМІ

Глава держави продовжує проводити реформи з лібералізації країни.

У М'янмі скасували цензуру в ЗМІ
Архивное фото
Фото: www.theworld.org

У М'янмі скасували цензуру в ЗМІ, якій до нещодавніх реформ піддавалися політичні та релігійні видання, а також навіть тексти пісень і дитячих казок.

Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву міністерства інформації країни.

Згідно із заявою міністерства, цензура всіх публікацій скасовується з понеділка, 20 серпня.

Нагадаємо, що з 1988 року країна перебувала під контролем військових, і перевірка всіх видань до публікації була однією з характерних рис правлячого режиму. Цензура була скасована в рамках серії реформ щодо лібералізації М'янми, які проводить нинішній президент і колишній генерал Тейн Сейн, який вступив на посаду 30 березня 2011 року. Так, Сейн, вступивши на посаду глави держави, звільнив лідера опозиції і лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, яка провела під домашнім арештом 15 років. Крім того, були звільнені сотні інших політичних в'язнів. В результаті Аун Сан Су Чжі разом з іншими опозиціонерами стала депутатом парламенту.

У лютому 2012 року США скасували частину санкцій проти М'янми у відповідь на демократичні реформи в країні. У квітні міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили рішення призупинити дії більшості санкцій, введених проти військової хунти М'янми. Обмеження, зокрема, стосувались співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, включаючи МВФ, Світовий банк і Азіатський банк розвитку. А 11 липня в М'янму вперше за 22 роки прибув американський посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram