ГоловнаСвіт

У Чехії виготовили пляшку віскі місткістю 228 літрів

Пляшка потрапить до книги рекордів Гіннесса.

У Чехії виготовили пляшку віскі місткістю 228 літрів
Фото: www.open.by

Чеські виробники склотари виготовили найбільшу в світі пляшку віскі, висота якої становить 1,7 метра, вага - 50 кілограмів, і яка вміщує 228 літрів, пише в суботу місцева газета Tyden.

Як розповів журналістам Радек Вана, представник компанії, яка створювала пляшку, старання чеських майстрів тепер будуть зафіксовані в Книзі рекордів Гіннесса.

Компанія Kavalierglass з міста Сазава спільно з інженерами з чеської фірми BOMMA зі Світла-над-Сазавоу взялася виготовити рекордну пляшку на замовлення шотландського виробника віскі Edrington Group. Керівництво останньої вирішило переплюнути конкурентів з Jack Daniels, яким належала пляшка віскі місткістю 174 літри.

Тепер гігантська пляшка наповнена віскі і встановлена в центрі для відвідувачів компанії Edrington Group, який розташований неподалік від міста Единбург у Шотландії. Щорічно його відвідують 200 тисяч любителів традиційного британського міцного напою.

Нагадаємо, у січні минулого року панамська компанія Scottish Spirits випустила партію віскі в алюмінієвих банках, що викликало несхвалення Шотландської асоціації віскі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram