ГоловнаСвіт

На заході США вирують лісові пожежі

Вогонь впритул підступив до населених пунктів.

На заході США вирують лісові пожежі

Екстрені служби США продовжують боротьбу з лісовими пожежами. На заході країни лісова пожежа знищила 70 будівель. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Найскладніша ситуація склалася у штаті Вашингтон, де вогонь упритул підступив до населених пунктів. Свої будинки мусили облишити вже щонайменше 400 осіб. Зараз пожежники копають траншеї, щоб захистити будівлі. Загальна площа займання становить близько дев'яти тисяч гектарів. Інформації про загиблих і постраждалих наразі не надходило.

Зараз на території США зареєстровано 12 великих пожеж, спричинених небувалою спекою. За літо вогонь спалив дотла приблизно шість мільйонів акрів земель у штатах Айдахо, Вашингтон і Каліфорнія. Вогнем охоплено сільськогосподарські угіддя і національні парки.

Цього року деякі штати через спеку мусили відмовитися від традиційного салюту на День незалежності 4 липня. Навіть влада штату Індіана утрималася від святкового феєрверку, незважаючи на те, що на святкування Дня незалежності туди щороку з'їжджаються 1,2 млн туристів. Влада штату Колорадо, де з червня палахкотіли три великі пожежі, взагалі вирішила штрафувати американців, які вирішили запустити феєрверк у власному подвір'ї.

Як повідомляли раніше, міліція затримала підозрюваного в підпалі херсонського лісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram