ГоловнаСвіт

Сирійці обрали "шлях війни", - спостерігачі ООН

У ЗМІ з'явилися повідомлення про тяжке поранення брата Башара Асада.

Сирійці обрали "шлях війни", - спостерігачі ООН
Фото: EPA/UPG

Керівник спостерігачів ООН у Сирії генерал Бабакар Гайя напередодні виведення спостерігачів із Сирії заявив, що уряд країни та повстанці "обрали шлях війни", повідомляє Reuters.

"Очевидно, що обидві сторони обрали шлях війни, відкритий конфлікт, а простір для політичного діалогу і припинення військових дій, для посередництва дуже-дуже скоротився зараз", - сказав заступник Гайї Едмон Мулі.

Нагадаємо, 16 серпня

Радбез ООН вирішив припинити роботу місії спостерігачів ООН у Сирії, які перебували там із квітня цього року. Мандат місії в Сирії спливає в ніч проти 20 серпня.

Тим часом сирійські повстанці, які розпочали наступ після вибуху 18 липня, внаслідок якого загинули ключові помічники президента Башара Асада в Дамаску, заявили в четвер, що брат президента Махер, старший військовий діяч, утратив ногу внаслідок вибуху.

Утім, ліванський політик, який має тісні зв'язки з адміністрацією Асада, сказав, що він сумнівається в тому, що Махер був тяжко поранений. А міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муалем в інтерв'ю державному телебаченню заявив, що заяви повстанців про розгром армії - "маячня".

Москва розкритикувала Сполучені Штати, які вважають, що сирійський президент має негайно піти у відставку. Російські дипломати заявили, що Вашингтон продемонстрував відсутність прихильності до мирного плану Кофі Аннана, наполягаючи на згортанні місії спостерігачів ООН, коли її мандат спливе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram