ГоловнаСвіт

ООН: 2,5 млн сирійців потребують гуманітарної допомоги

Глава гуманітарної місії ООН зустрілася з представниками сирійської влади.

ООН: 2,5 млн сирійців потребують гуманітарної допомоги
Валери Амос
Фото: EPA/UPG

Глава гуманітарної місії ООН Валері Амос заявила, что понад  2,5 млн осіб у Сирії потребують допомоги, повідомляє Reuters.

Амос, виступаючи в Сирії, де цього тижня вона зустрілася з прем'єр-міністром Ваелем аль-Халькі та іншими офіційними особами, закликала урядові війська і повстанців робити більше для захисту мирного населення країни.

"Більше ніж мільйон людей стали вимушеними біженцями і стикнулися зі злиднями. Можливо, більше ніж мільйон мають невідкладні гуманітарні потреби в зв'язку з розширенням впливу кризи на економіку і життя людей", - сказала вона журналістам у Дамаску.

"Ще в березні, за нашими оцінками, мільйон осіб потребували допомоги. Тепер допомоги потребують більше ніж 2,5 млн осіб, і ми працюємо над оновленням наших планів і потреб у фінансуванні".

Амос каже, що вона зустріла сім'ї вимушених біженців в Дамаску та місті Набк на північний схід від столиці, і зараз вони змушені жити в громадських будинках і школах, які вже наступного місяця повинні знову відкритися.

"Їх потреби в галузі охорони здоров'я, житлі, харчуванні, водопостачанні та каналізації зростають", - підкреслила Амос, додавши, що гуманітарна допомога, яку надає ООН та інші організації обмежена питаннями безпеки та відсутністю фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram