ГоловнаСвіт

Сирію виключили з Організації ісламської співпраці

Членами ОІС є майже 60 держав.

Сирію виключили з Організації ісламської співпраці
Фото: newsfiber.com

Членство Сирії в Організації ісламської співпраці (ОІС) призупинено. Таку заяву містить комюніке, ухвалене 15 серпня за підсумками саміту країн-членів ОІС, що проходив у Мецці. При цьому повідомлено, що лідери країн-членів ОІС не підтримали ідею силового втручання в ситуацію в Сирії.

Раніше за призупинення членства Сирії в цій організації висловилися голови зовнішньополітичних відомств країн-членів ОІС, чия зустріч пройшла напередодні саміту. Тоді повідомляли, що рішення про виключення Сирії із ОІС підтримала абсолютна більшість міністрів. Проти висловився лише голова МЗС Ірану, який вважається головним союзником владного режиму Сирії в регіоні.

Організація ісламської співпраці існує з 1969 року. Членами ОІС є майже 60 держав, зокрема практично всі близькосхідні країни, а також середньоазіатські республіки колишнього СРСР. Росія має в цій організації статус спостерігача.

Конфлікт між прихильниками президента Башара Асада та його противниками триває в Сирії з березня 2011 року. З моменту початку протистояння в країні загинули декілька десятків тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram