ГоловнаСвіт

Мера Торонто зауважили за читанням за кермом

Місцева поліція попросила градоначальника найняти водія.

Мера Торонто зауважили за читанням за кермом
Роб Форд
Фото: nationalpost.com

Мера Торонто (Канада) Роба Форда викрили у читанні за кермом автомобіля на швидкості 70 кілометрів за годину, після чого поліція попросила його найняти собі водія.

Про це повідомляє газета The Toronto Star.

Уранці 14 серпня мешканець найбільшого канадського міста Раян Хотон сфотографував мера, який читає за кермом, і опублікував знімок у своєму Twitter. За його словами, мер їхав зі швидкістю 70 кілометрів на годину.

Згодом на прес-конференції, присвяченій торгівлі в Торонто, журналісти спробували з'ясувати, чи дійсно мер читав за кермом.

"Можливо. Намагаюся надолужити згаяне на роботі, тримаючи погляд на дорозі. Я заклопотана людина", - відповів мер.

У підсумку поліція Торонто на офіційній сторінці департаменту у Facebook написала: "Від імені всіх жителів Торонто, які  цінують безпеку на дорозі, пане мер, будь ласка, найміть собі водія".

У поліції зазначають, що не можуть покарати мера за читання під час їзди, оскільки місцеві закони забороняють користуватися за кермом тільки електронними пристроями.

Форд не вперше опиняється в центрі скандалу у зв'язку зі своїм водінням. Зокрема, 1999 року Форда засудили у Флориді за їзду напідпитку, а в липні 2011 року його заскочили за кермом під час розмови по мобільному телефону. У липні 2012 року ЗМІ повідомили, що він проїхав повз трамвай, що стояв із відчиненими дверима, хоча мав дочекатися, поки вони зачиняться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram