ГоловнаСвіт

Сирійське телебачення заявило про втрату МіГ-23

Повстанці стверджують, що саме вони збили винищувач.

Сирійське телебачення заявило про втрату МіГ-23
МиГ-23, архивное фото
Фото: www.rusarmy.com

Сирійське державне телебачення 13 серпня заявило про втрату винищувача МіГ-23 в околицях міста Дейр аз-Заур на сході Сирії, повідомляє Reuters.

Проте повстанці заявляють, що це вони збили літак, а диктор заявив, що літак впав внаслідок технічних несправностей під час "звичайної тренувальної місії". Якщо представлена повстанцями версія подій справжня, то МіГ-23 стане першим літаком, який вони збили за весь час конфлікту.

Держінформагентство Сана повідомило, що пілот катапультувався з літака раніше, ніж той потрапив в аварію.

До цієї заяви прихильники режиму Башара Асада сумнівалися у справжності відеоролика, знятого повстанцями в районі боїв. У відеоролику літак летить під важким обстрілом, а потім несподівано спалахує і починає кружляти, залишаючи за собою слід із диму.

"Бог великий! Винищувач МіГ підбито в місті Мохассен", - кричав активіст опозиції. Однак по відео незрозуміло, чи було винищувач збито в результаті стрілянини або потрапляння зенітної ракети. Крім того, неможливо встановити місцезнаходження та дату, коли відео було знято.

Опозиційне джерело, що працює з повстанцями в цьому районі повідомило Reuters, що повстанці використовували зенітні знаряддя, щоб збити винищувач.

"МіГ-21 було збито 14,5-міліметровим зенітним знаряддям, найбільшим у повстанському арсеналі. Літак летів дуже низько і був у межах досяжності. Ми не володіємо інформацією про те, чи вижив пілот", - сказало джерело.

Нагадаємо, раніше повстанці, арсенал яких складається переважно зі штурмових гвинтівок, вибухівки та гранатометів, заявили, що вони не в змозі конкурувати з ВПС Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram