ГоловнаСвіт

У Кенії потрапила в аварію група вертольотів ВПС Уганди

Негода перешкоджає проведенню пошуково-рятувальних робіт.

У Кенії потрапила в аварію група вертольотів ВПС Уганди
архивное фото
Фото: www.trend.az

У неділю в повітряному просторі Кенії потрапили в аварію три вертольоти ВПС Уганди, що прямували для участі в миротворчій місії в Сомалі.

Про це повідомляє Reuters.

Про плани відправити вертольоти в Сомалі стало відомо ще 7 серпня. Передбачалося, що вони візьмуть участь у спільній місії Африканського союзу проти бойовиків угруповання "Аль-Шабааб", які захопили друге за величиною місто Сомалі Кісмайо. У Сомалі з угандійського Ентеббе вирушила група з чотирьох машин, але до точки дозаправки в кенійському Ваджіре прибув тільки один літальний апарат. Після дозаправки вони мали перетнути кордон з Сомалі.

Представник Міноборони Кенії сказав, що негода перешкоджає проведенню пошуково-рятувальних робіт. Однак пілот одного з трьох вертольотів перебуває в контакті з владою, яка шукає тих, що вижили в районі гори Кенія в центральній Кенії. Проте залишається невідомо, скільки людей було на борту вертольотів Мі-24 і скільки з них вижили. Чиновники не сказали, чи були вертольоти збиті, або отримали механічні пошкодження.

"Ми чекаємо, коли погода на горі Кенія проясниться, так щоб ми змогли зміцнити наші зусилля для пошуку і порятунку", - заявив представник Міноборони Кенії Богит Онгер.

Угандійські війська беруть участь у місії Африканського союзу в Сомалі поряд з військовими з Кенії і Бурунді. Також бойовикам "Аль-Шабааб", яких пов'язують з "Аль-Каїдою", доводиться боротися з військами Ефіопії.

Зараз бойовики, які раніше контролювали більшу частину території країни, здали столицю Сомалі Могадішу, а також центральні та південні території. ЗМІ вважають, що причини їх невдач криються у внутрішніх розбіжностях і нестачі фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram