ГоловнаСвіт

Китай: поліція почала облаву на найнебезпечнішого злочинця країни

За інформацію про злочинця можна отримати більш ніж $ 850 тисяч.

Китай: поліція почала облаву на найнебезпечнішого злочинця країни
Фото: http://pressplus.ru

Китайська поліція почала облаву на найнебезпечнішого злочинця Китаю - 42-річного Чжоу Кехуа, повідомляє "Синьхуа".

Кехуа підозрюють у кількох убивствах, перше з яких було скоєно 2004 року. Облава почалася після того, як 10 серпня Кехуа під час пограбуванні в місті Чунцин застрелив жінку, а потім убив поліцейського, який його переслідував.

Передбачають, що Кехуа переховується на горі Гелешань неподалік від Чунцина. Наразі до гори стягнуто значні сили поліції, а по всьому місту розклеєно оголошення з фотографією злочинця, а на дорогах чергує поліція. Крім того, за інформацію про місце перебування злочинця поліція Чунцина призначила винагороду в півмільйона юанів (близько $ 80 тисяч). Загальна сума винагород, яку різні відомства готові виплатити за інформацію про злочинця, перевищує $ 850 тисяч.

За даними поліції, з 2004 року Кехуа вбив 10 осіб у різних містах Китаю. Зазвичай він здійснює вбивства під час пограбуваннях, нападаючи на людей, які виходять із банку з великими сумами грошей. Китайські ЗМІ називають злочинця вкрай небезпечним, і наголошують, що він не зупиняється в готелях і здатний виживати в умовах дикої природи.

У Китаї приватним особам заборонено володіти вогнепальною зброєю, тому вбивства з його використанням відбуваються вкрай рідко. Тож випадок Кехуа вважають безпрецедентним.

"Ми багато років не зіштовхувалися з таким холоднокровним убивцею", - зазначило джерело агентства в поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram