ГоловнаСвіт

США готові підтримати Ізраїль у разі атаки на Іран

Армія оборони Ізраїлю сподівається на підтримку американської армії.

США готові підтримати Ізраїль у разі атаки на Іран
Фото: n1.by

Представники Республіканської і Демократичної партій США передали керівництву Ізраїлю інформацію, що США не зможуть ігнорувати ірано-ізраїльську війну і будуть зобов'язані підтримати свого близькосхідного союзника.

Як пише щоденна ізраїльська газета "Маарів", діючі представники адміністрації Білого дому, а також претенденти на вищі державні пости з оточення республіканського кандидата Мітта Ромні заявили, що в разі ізраїльського удару по ядерних об'єктах Ірану і відповідних ударів Ісламської республіки США не зможуть дозволити собі сидіти, склавши руки, і напевно вступлять у війну.

Згідно з деякими даними, США або нанесуть додаткові удари по ядерних об'єктах Ірану, або допоможуть захистити Ізраїль від іранських відповідних ударів, а також від дій союзників Ірану з-поміж ліванських і палестинських терористів. Таку інформацію отримав посол Ізраїлю в США Майкл Орен.

Ізраїльські військові вкрай стурбовані питанням про участь армії США у війні проти Ірану. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) побоюється, що без підтримки США не зможе заподіяти непоправної шкоди ядерним об'єктам Ірану. Крім того, в разі початку регіональної війни ізраїльська армія швидко витратить боєприпаси і їй знадобляться поставки нових.

Нагадаємо, країни Заходу звинувачують Ісламську республіку в спробах розробити ядерну зброю. Тегеран відкидає звинувачення, заявляючи, що дослідження в галузі атомної енергії носять виключно мирний характер. Наприкінці липня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що міжнародні санкції і переговори "ні на йоту" не загальмували ядерну програму Ірану і, щоб бути ефективними, повинні бути доповнені загрозою застосування військової сили. Нетаньяху і глава Міноборони Ехуд Барак хотіли б атакувати ядерні об'єкти Ірану вже восени, але наразі не отримують підтримки з боку спецслужб і командування армії.

Проте керівництво Саудівської Аравії повідомило Ізраїль про намір збивати літаки ізраїльских ВПС, якщо ті прямуватимуть до території Ірану через повітряний простір королівства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram