ГоловнаСвіт

Співачка Бьорк виступила на захист Pussy Riot

Російська влада повинна відпустити учасниць групи додому, вважає вона.

Співачка Бьорк виступила на захист Pussy Riot
Фото: http://7ja.net

Ісландська співачка Бьорк висловилася на підтримку учасниць групи Pussy Riot.

"Як жінка і як мати я рішуче незгодна з тим, що їх відправили до в'язниці за суто мирне висловлення протесту, - пише Бьорк на своєму сайті. - Я вважаю, що російська влада повинна відпустити їх додому, до родин і дітей".

Співачка також запросила учасниць Pussy Riot приєднатися до неї на концерті, щоб виконати пісню, яку вона написала "для всіх, хто потребує правосуддя". Про яку саме композицію йдеться, пише Бьорк, відвідувачі її сайту можуть здогадатися самі.

Раніше на підтримку учасниць Pussy Riot Надії Толоконникової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевіч, яких звинувачують у хуліганстві за проведення панк-молебню "Богородиця, Путіна прожени!" в Храмі Христа Спасителя, виступили багато діячів російської культури і зарубіжні музиканти, в тому числі Мадонна, Стінг, Патті Сміт, групи Faith No More, Franz Ferdinand і Red Hot Chili Peppers.

Суд над учасницями Pussy Riot триває в Москві з 30 липня. Звинувачення просить засудити кожну з підсудних до трьох років позбавлення волі. Оголошення вироку призначено на 17 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram