ГоловнаСвіт

Іран закликає до переговорів між урядом Сирії й опозицією

Тегеран виступає проти військової інтервенції.

Іран закликає до переговорів між урядом Сирії й опозицією
архивное фото
Фото: novostink.ru

Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі закликав до "серйозних і всеохопних" переговорів між сирійським урядом та опозиційними групами, наголосивши, що внутрішній діалог є єдиним способом вирішити кризу в Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Ісламська Республіка Іран твердо переконана, що сирійську кризу можна вирішити тільки шляхом серйозних і всеохопних переговорів між урядом і опозиційними групами, які підтримує населення в Сирії", - заявив Салехі на початку конференції в Тегерані, де обговорюють кризу в Сирії.

У своїй промові, яку транслювали в ефірі іранського телебачення, Салехі заявив, що Іран "відкидає будь-яку зовнішню і військову інтервенцію в Сирію та підтримує зусилля ООН щодо врегулювання кризи".

Іран, незважаючи на підтримку інших народних повстань, унаслідок яких скинуто лідерів Єгипту, Лівії та Ємену, підтримує спроби президента Сирії Башара Асада придушити 17-місячне повстання проти його правління. Крім того, іранські лідери звинувачують Захід у змові з арабськими країнами, щоб повалити сирійське керівництво та зміцнити статус Ізраїлю в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram