ГоловнаСвіт

Сирійська армія штурмує Алеппо

Повстанці борються за район Салахеддін.

Сирійська армія штурмує Алеппо
Фото: EPA/UPG

Урядові війська Башара Асада взяли під контроль район Салахеддін у південній частині Алеппо, знищивши більшість повстанців, і штурмують інші райони міста.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на сирійське державне телебачення.

Проте представник повстанців у Салахеддіні Абу Мухаммед заперечує, що армія повністю контролює цей район.

"Сирійські сили розташовані по один бік Салахеддіну, але вони не захопили район, тому сутички тривають", - заявив Мухаммед.

Кореспондент телеканалу "Аль-Джазіра" в Бейруті Рула Амін повідомила з посиланням на представників Вільної армії Сирії, що повстанці дійсно відступили з кількох кварталів Салахеддіну. Однак репортер The Guardian Мартін Чулов, який працює безпосередньо в Алеппо, написав у своєму мікроблозі, що офіційні джерела дещо прикрашають дійсність, оскільки район, як і раніше, в руках повстанців.

Салахеддін, який є південними воротами для в'їзду в Алеппо, був базою повстанців упродовж трьох тижнів, але джерела повідомляють, що деякі позиції повстанці покинули в середу вранці. За останніми даними, внаслідок артилерійського і мінометного обстрілу, що триває останні два тижні, приблизно 60% будівель району зруйновано.

Офіційна преса в Дамаску неодноразово писала, що результат битви за це місто вирішить результат всієї громадянської війни. Згідно з останніми даними, в Алеппо близько шести тисяч повстанців. Водночас кількість солдатів сирійської армії в місті перевищує 20 тисяч. Окрім того, урядові війська контролюють повітряний простір і значно виграють в озброєнні і бойовій техніці.

Державне телебачення також повідомляє, що десятки "терористів" убито в центральному районі Баб аль-Хадід, неподалік від стародавньої фортеці, і Баб аль-Найраб на південному сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram