ГоловнаСвіт

Близько 2 мільйонів китайців евакуювали через тайфун "хайку"

Скасовано 500 авіарейсів, закрито порти.

Близько 2 мільйонів китайців евакуювали через тайфун "хайку"
Фото: EPA/UPG

Тайфун "Хайкуй" прийшов у Китай: сила вітру сягає 110 кілометрів на годину, що спонукало чиновників евакуювати майже 2 мільйони осіб і скасувати сотні авіарейсів із Шанхая й інших міст.

Про це повідомляє Reuters.

Більш ніж 1,5 мільйона людей у східній провінції Чжецзян і 252 тисячі у віддаленій частині Шанхая евакуювали після того, як рано-вранці тайфун дійшов до цього району.

Управлінці з шанхайського аеропорту заявили у своєму мікроблозі, що на 10:30 ранку (02:30 GMT) було скасовано більш ніж 500 внутрішніх і міжнародних рейсів із Шанхая у двох аеропортах "Хунцяо" та "Пудун". Три найбільші авіаперевізники Китаю: Air China, China Eastern Airlines і China Southern Airlines Co Ltd - до полудня також скасували всі рейси з Ханчжоу і Нінбо, які розташовані на південь від Шанхая. Крім того, жодному судну не дозволено вийти чи увійти в найактивніший у світі порт Шанхая, закрили й інший великий порт - у Нінбо, в провінції Чжецзян. Також скасовано деякі потяги з Шанхая і до нього. Утім, фінансові ринки міста працюють.

Згідно із сайтом Tropical Storm Risk (www.tropicalstormrisk.com/), що відстежує тропічні бурі, до кінця вечора центр тайфуну переміститься на північний захід, хоча волога і вітряна погода, ймовірно, збережеться.

Тайфун "Хайкуй" змусив майже 270 тисяч жителів Філіппін покинути свої будинки, що спонукало владу закрити школи, фінансові ринки і офіси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram