ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністра Пакистану викликали до Верховного суду

Главу уряду звинувачують у неповазі до суду.

Прем'єр-міністра Пакистану викликали до Верховного суду
Раджа Первез Ашраф
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністра Пакистану Раджу Первеза Ашрафа викликали до Верховного суду країни, повідомляє Reuters.

Постанову винесено 8 серпня, а з'явитися до суду голова уряду має 27 серпня. Ашрафу висунутьзвинувачення в неповазі до суду.

Нагадаємо, що 19 червня за цим звинуваченням

Верховний суд усунув із посади попередника Раджі Ашрафа, Резу Гілані. Гілані, виправдовуючи свою відмову співпрацювати зі швейцарським слідством, заявляв, що Зардарі як президент перебував під захистом імунітету від переслідування. Однак суддів такі пояснення не задовольнили.

Ашрафа викликають до суду через те, що він відмовився виконати вимогу суду про поновлення корупційного розслідування проти президента Пакистану Асіфа Алі Зардарі. Раніше Верховний суд зобов'язав прем'єра до 8 серпня звернутися до швейцарської влади з вимогою поновити розслідування щодо Зардарі, заморожене владою країни 2008 року. Крім того, 3 серпня Верховний суд позбавив нового прем'єр-міністра імунітету від судового переслідування. Отже, Ашраф ще до вересня може розділити долю свого попередника.

2003 року швейцарський суд заочно визнав президента Пакистану Асіфа Алі Зардарі та його дружину Беназір Бгутто винуватими у відмиванні грошей. За версією слідства, в 1990-х вони змогли відмити більш ніж $12 млн. Однак справу заморозили у зв'язку з обранням Зардарі на посаду президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram