ГоловнаСвіт

Саакашвілі обіцяє повернути втрачені у війні з Росією землі

Президент Грузії напередодні річниці конфлікту відвідав прикордонні з Південною Осетією села.

Саакашвілі обіцяє повернути втрачені у війні з Росією землі
Фото: wordpress.com

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що відновить цілісність Грузії і поверне втрачені землі.

Напередодні річниці серпневого конфлікту 2008-го він відвідав прикордонні з Південною Осетією села.

"Я бачив на власні очі, вся Грузія бачила, яку гідність мають тутешні мешканці. Наш ворог практично забрав у вас усе, крім життя, а в декотрих ваших близьких забрав і його. Я багато ходив цими ущелинами, і для мене величезний біль, незагойна рана те, що вони розтоптали. Ми обов'язково все повернемо! Я твердо переконаний у цьому. Історично в серці Картлі не зумів утриматися жоден загарбник, не втримаються і вони. Ми обов'язково звільнимо нашу країну, нашу Картлі, наші долини, села і повернемо собі наші домівки", - цитує Грузія-Online виступ Саакашвілі перед жителями села Каралеті.

За його словами, незважаючи на численні небезпеки, ніхто не зумів змінити курс, обраний Грузією, політичний вибір уряду, що є надійною ознакою того, що, врешті-решт, Грузія обов'язково здобуде перемогу.

Раніше Саакашвілі заявляв, що готовий піти у відставку, а також "відтяти частини свого тіла "в обмін на повернення Абхазії та Південної Осетії.

За офіційними грузинським даними, в конфлікті, який розпочався 8 серпня 2008 року, з грузинського боку загинули 413 осіб, у тому числі 166 військових, 16 поліцейських і 220 цивільних осіб, поранення отримали 2 234 особи.

Після війни Абхазія і Південна Осетія проголосили незалежність від Грузії. Нові республіки визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа і Тувалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram