ГоловнаСвіт

Ігумен Валаамського монастиря поцілував Путінові руку

У монастирі пояснили такий вчинок не лизоблюдством, а причинами з глибоким змістом.

Ігумен Валаамського монастиря поцілував Путінові руку

Під час робочого візиту президента РФ Володимира Путіна у Спасо-Преображенський Валаамський монастир ігумен обителі отець Мефодій спробував поцілувати президентові руку.

Путін руку відсмикнув і навіть начебто спробував відмахнутися від священнослужителя.

Відеозапис епізоду, зроблений оператором Russia Today, з'явився в Інтернеті і за добу зібрав близько 200 тисяч переглядів.

Згодом прес-секретар Валаамського монастиря Михайло Шишков заявив, що ігумен намагався поцілувати руку Путінові на знак визнання російського народу народом Македонії.

За словами Шишкова, Мефодій приїхав у Росію з Македонії і присвятив себе релігійному служінню. Прес-секретар розповів, що у відповідь на питання про поцілунок ігумен відповів: "Я поцілував руку президентові Росії на знак визнання маленьким народом великого російського народу". "Отець Мефодій мав на увазі народ Македонії", - пояснив Шишков.

Прес-секретар додав, що у східному православ'ї поцілунок руки означає смиренність. Цілувати руку може не тільки мирянин священику, а й священик мирянину.

"Для нього це було значимо, він вклав у цю дію глибокий сенс. Тут немає ніякого лизоблюдства, тут зовсім інші причини", - прокоментував Шишков мотиви македонського священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram