ГоловнаСвіт

Засновник Megaupload звинуватив новозеландську поліцію в побитті

Цього тижня суд розгляне справу Кіма Доткома.

Кім Дотком, засновник файлообмінного сайту Megaupload, якого втягнуто в розслідування піратства та шахрайства в США, заявив, що поліція Нової Зеландії била його кулаками і ногами під час рейду в його помешканні.

Про це повідомляє Reuters.

Дотком, громадянин Німеччини, який бореться проти екстрадиції до Сполучених Штатів із Нової Зеландії, сказав, що він був шокований поліцейським рейдом із використанням вертольотів у січні. Під час рейду було заарештовано Доткома і трьох інших підозрюваних. Дотком перебував під вартою протягом місяця, перш ніж його випустили під заставу. За словами підприємця, коли він почув крики і тріск, то сховався в безпечному приміщенні, де пізніше поліція знайшла його.

"А потім вони накинулися на мене. Я отримав удар в обличчя, ударами ніг мене звалили на підлогу. Я кричав, і мені було боляче... Я сказав їм, що немає необхідності бити мене чи завдавати мені болю, і благав припинити це", - розповів Дотком у суді.

Діючи на прохання американського Федерального бюро розслідувань (ФБР), влада Нової Зеландії провела обшук в орендованому Доткомом будинку за межами Окленда, в результаті чого конфіскували комп'ютери і жорсткі диски, твори мистецтва та розкішні автомобілі. Попри це, рейд і вилучення доказів було визнано незаконними, і цього тижня суд визначить, що станеться з вилученими предметами. Слухання триватиме до четверга.

ФБР заявляє, що Дотком очолював групу, яка отримала чистий дохід у розмірі $ 175 млн із 2005 року, шляхом незаконного копіювання і поширення музики, фільмів та іншого контенту, захищеного авторським правом. Адвокати підприємця стверджують, що сайт Megaupload просто пропонував он-лайн-сховище.

Новозеландський суд також розгляне заяву від американської влади про екстрадицію Доткома за звинуваченнями в інтернет-піратстві, відмиванні грошей і порушенні авторських прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram