ГоловнаСвіт

Асад відправив у відставку прем'єр-міністра

Колишній голова уряду втік у Йорданію.

Асад відправив у відставку прем'єр-міністра
Рияд Хиджаб
Фото: viewstonews.com

Президент Сирії Башар Асад відправив у відставку прем'єр-міністра Ріяда Хіджаба, повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ.

За даними правозахисників, Хіджаб утік із Сирії. Активісти опозиції стверджують, що колишній прем'єр перейшов на бік опозиції. За словами йорданського чиновника, Хіджаб утік у Йорданію.

"Хіджаб у Йорданії разом зі своєю сім'єю", - сказав чиновник, який побажав залишитися анонімом.

Хіджаба призначили головою парламенту 6 червня, невдовзі після виборів у парламент. До цього він обіймав посаду міністра сільського господарства. Замість Хіджаба Асад призначив тимчасовим головою уряду віце-прем'єра Омара Галаванджі.

Нагадаємо, що конфлікт між повстанцями й урядовими військами кваліфіковано як громадянську війну. Зараз запекла боротьба між сторонами конфлікту триває в Дамаску й Алеппо. Зокрема, 18 липня в Дамаску внаслідок теракту загинули чотири можновладні чиновники, зокрема міністр оборони Дауд Раджиха.

4 серпня влада заявила, що очистила столицю від повстанців. Проте в понеділок пролунав вибух у будівлі державного телебачення Сирії в Дамаску, кілька людей отримали поранення.

Окрім того, представники владного режиму, серед яких генерали, начальники поліції, депутати Народної ради (парламенту) і голови дипмісій за кордоном, далі переходять на бік опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram