ГоловнаСвіт

Американська податкова втратила більш ніж шість мільярдів доларів

На думку експертів, реальна кількість випадків шахрайства значно перевищує число випадків, які вдається виявити IRS.

Американська податкова втратила більш ніж шість мільярдів доларів
Фото: blog-tourist.com

Податкова служба США (IRS), імовірно, втратила більш ніж шість мільярдів доларів, повернувши податки шахраям, які подали фальшиві декларації (від чужого імені) 2011 року.

Тільки в одному випадку з адреси в місті Лансинг, Мічиган надійшло понад 2 тисячі фальшивих податкових декларацій. IRS як повернення податків переказала на цю адресу більш ніж 3 мільйони доларів.

На думку експертів, реальна кількість випадків шахрайства значно перевищує число випадків, які вдається виявити IRS. Зокрема, 2011 року податкова служба виявила близько 940 тисяч підроблених податкових декларацій, тоді як, імовірно, ще близько півтора мільйона випадків залишилися непоміченими.

Експерти міністерства фінансів США очікують, що протягом наступних п'яти років збитки податкової служби становитимуть 21 мільярд доларів.

За словами податкового експерта з міністерства фінансів США Джорджа Рассела (George J. Russell), основна проблема податкової служби полягає в тому, що IRS не має своєчасного доступу до інформації, яка необхідна, щоб перевірити декларації. Платники податків подають декларації із січня, а роботодавці та фінансові організації надсилають в IRS довідки про стягнені податки і доходи працівників тільки в березні. Тому податковій службі часто доводиться повертати податки до того, як вона може перевірити достовірність даних, зазначених у податкових деклараціях.

Наприкінці липня сенатори від Флориди й Оклахоми Білл Нельсон (Bill Nelson) і Том Коберн (Tom Coburn) винесли на розгляд палати законопроект, який дозволить запобігти податковому шахрайству. Документ передбачає поліпшення захисту номерів соціального страхування, які потрібні шахраям, аби заповнити декларації, а також видачу жертвам шахраїв нових ідентифікаційних номерів. Інший законопроект, запропонований Сенату, передбачає посилення покарання за податкові шахрайства. Крім того, на думку представників податкової служби, уряд США має полегшити доступ співробітників IRS до державних баз даних платників податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram