ГоловнаСвіт

Іспанський прем'єр розгляне варіант з міжнародною фінансовою допомогою

Ситуація в економіці країни залишається складною.

Іспанський прем'єр розгляне варіант з міжнародною фінансовою допомогою
Мариано Рахой
Фото: ovsport.ru

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой натякнув, що готовий розглянути варіант міжнародної допомоги, уточнивши, однак, що багато що буде залежати від умов, на яких її надаватимуть, і від форми такої допомоги. Як зазначив Рахой на прес-конференції за підсумками засідання кабінету міністрів Іспанії, якесь конкретне рішення можливе тільки після того, як буде узгоджено всі деталі. Водночас він наголосив, що готовий зробити все, що відповідає інтересам країни.

Коментуючи зроблені напередодні заяви голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драги про те, що ЄЦБ розробляє новий механізм антикризових інтервенцій на ринку облігацій єврозони, Рахой сказав, що наразі невідомо, про які саме "нестандартні" заходи грошово-кредитної політики йдеться. "Я хотів би знати, що це за заходи і наскільки вони адекватні обставинам, що склалися. Ми обов'язково ухвалимо рішення, але наразі я не зробив цього", - уточнив Рахой.

Ситуація в економіці Іспанії залишається непростою. Як свідчать офіційні статистичні дані, рецесія в іспанській економіці у II кварталі 2012 р. зросла на тлі ухвалених урядом заходів фіскальної консолідації, покликаних допомогти країні подолати боргову кризу. Суворі заходи економії негативно позначилися на споживчому попиті і на платоспроможності громадян.

Офіційні оцінки іспанського ВВП за II квартал 2012 р., оприлюднені Національним інститутом статистики Іспанії (INE) 30 липня ц.р., свідчать про те, що економіка країни за звітні три місяці скоротилася на 0,4% порівняно з попереднім кварталом, тоді як у I кварталі 2012 р. ВВП країни знизився на 0,3%. У річному вимірі ВВП Іспанії у II кварталі 2012 р. скоротився на 1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram