ГоловнаСвіт

Засновник Facebook вибув із десятки техномільярдерів світу

Акції соцмережі дешевшають п'ятий день поспіль після появи провального фінансового звіту.

Засновник Facebook вибув із десятки техномільярдерів світу

Після падіння акцій Facebook нижче за 20 дол. засновник найбільшої соціальної мережі світу Марк Цукерберг вибув зі списку десяти найбагатших мільярдерів у технологічній сфері.

Статки Цукерберга впали до 10,2 млрд дол. після того, як акції Facebook у четвер утратили 4% і опустилися нижче від 20 дол. за штуку.

Тепер 10 місце в рейтингу техномільярдерів займає Джеймс Гуднайт, засновник компанії SAS, яка розробляє технологічне програмне забезпечення і додатки.

1 місце рейтингу, як і раніше, займає засновник Microsoft Білл Гейтс, статки якого оцінюють у 61,6 млрд дол.

Акції Facebook дешевшають п'ятий день поспіль після того, як вийшли провальний фінансовий звіт і дослідження Bernstein Research, яке стверджує, що справедлива ціна для Facebook - 19 дол. за акцію (під час IPO акції розмістили по 38 дол. за штуку).

До цієї планки недалеко: у четвер акції Facebook уперше опустилися нижче за 20 дол. на тлі негативних очікувань  розпродажу співробітниками компанії своїх пакетів. У них 16 серпня минає період обмежень на розпорядження своїми пакетами, тож із серпня по листопад на ринку може з'явитися більш ніж 1,8 млрд додаткових акцій компанії. Загалом, із моменту IPO капіталізація Facebook скоротилася майже на 50 млрд дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram