ГоловнаСвіт

У передмісті Дамаска вбито 35 осіб

Думки конфліктуючих сторін щодо особистостей убитих розходяться.

У передмісті Дамаска вбито 35 осіб
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Активісти опозиції в Сирії сказали, що сирійські війська вбили щонайменше 35 людей, переважно беззбройних мирних жителів, в передмісті столиці Дамаска в середу.

"Танки і війська залишили район близько 4 години вечора. Коли на вулицях нікого не залишилося, ми знайшли тіла щонайменше 35 осіб", - розповів житель Дждейдет Артуза, який представився Фаресом.

"Майже всі з них були страчені пострілом в обличчя, голову або шию в будинках, садах і підвалах", - зазначив він.

Сирійське державне телебачення у свою чергу заявило, що "десятки терористів і найманців здалися або були вбиті", коли армія провела рейд у Дждейдет Артузі і оточуючих його сільськогосподарських угіддях.

"Ми почали рейд на фермі, і були здивовані кількістю озброєних людей, які зіткнулися з нами - на даху і всередині", - сказав офіцер з цього району, додавши, що його війська вилучили бомби, міни, зброю та обмундирування.

Фарес, який, побоюючись відплати, відмовився називати своє прізвище, сказав, що солдат з Четвертої дивізії, підрозділу преторіанської гвардії під командуванням брата президента Сирії Башара Асада, Махер, приходив в його будинок.

"Вони вивчили мої документи і відпустив мене. Схоже, вони шукали активістів та молодих людей з певним профілем, щоб їх стратити", - сказав він.

Фарес також сказав, що тіла були зібрані в мечеті Омар бін аль-Хаттаб і поховані у братській могилі, добровільно виритій бульдозером власником одного з навколишніх сільгоспугідь.

Інший житель передмістя сказав, що загиблих було щонайменше 50. Глава правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights Рамі Абдельрахман заявив, що 26 з 35 убитих, яких його організація змогла впізнати, були мирними жителями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram