ГоловнаСвіт

У Болівії заборонили Coca-Cola

Підставою для рішення про заборону в країні напою стала турбота про здоров'я нації.

У Болівії заборонили Coca-Cola

Американські компанії Coca-Cola і McDonald's повністю припиняють роботу в Болівії.

Зазначається, що уряд цієї південноамериканської країни ухвалив рішення заборонити з грудня Coca-Cola роботу на національній території, а мережа ресторанів швидкого харчування закривається через економічні причини.

Очікується, що заборона для Coca-Cola набере чинності 21 грудня. "Це рішення відмінно поєднується з кінцем календаря майя і стане частиною святкувань, присвячених кінцю капіталізму і початку справжнього культурного життя", - сказав міністр закордонних справ Болівії Давід Чокеуанка.

За словами Чокеуанка, цей день стане завершенням ери егоїзму і поділу народів. "21 грудня має стати кінцем напою Coca-Cola і початком мокочінче (напій на основі персика), планети вишикуються в ряд вперше за 26 тисяч років, і це - кінець капіталізму і початок комунітаризму", - додав глава болівійського МЗС.

Безпосередніми підставами для рішення про заборону в Болівії виробництва продукції Coca-Cola стала турбота про здоров'я нації та збереження культурної спадщини.

Спостерігачі зазначають, що з 2010 року в Болівії випускається газована вода, виготовлена на основі справжніх листків коки, під назвою Coca Colla. Вона продається у пляшках з етикеткою, які дуже схожі на відому в усьому світі американську газовану воду. Після відходу McDonald's Болівія стане другою країною в Латинській Америці, де не буде ресторанів швидкого харчування цієї мережі: зараз їх немає тільки на Кубі.

Нагадаємо, 2009 року президент Болівії Ево Моралес шокував пресу, коли з'їв лист коки на конференції ООН з наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram