ГоловнаСвіт

Колорадському стрільцеві висунули звинувачення

На кожне з 12 вбивств і 58 замахів заявлено два пункти звинувачення.

Колорадському стрільцеві висунули звинувачення
Фото: EPA/UPG

Колорадському стрільцеві Джеймсу Холмсу, який застрелив 12 осіб на прем'єрі фільму про Бетмена, висунули офіційні звинувачення. Про це повідомляє Agence France-Presse.

У справі Холмса на кожне з 12 вбивств і 58 замахів заявлено два пункти звинувачення - вбивство першого ступеня і прояв особливої жорстокості. Отже, сумарно його звинувачують у 24 випадках убивства і 116 випадках замаху на вбивство.

Як відомо, Холмс відкрив вогонь по глядачах на прем'єрі фільму "Темний Лицар: Відродження легенди" в ніч проти 20 липня в кінотеатрі міста Аврора під Денвером. Серед убитих стрільцем людей була шестирічна дівчинка. Холмс увійшов до зали за квитком разом з усіма, потім залишив будівлю через аварійний вихід і повернувся озброєний напівавтоматичною гвинтівкою, помповою рушницею і пістолетом. Одягнений Холмс був у бронежилет і форму, схожу на форму бійців спецпризначення. Перед тим, як почати стріляти, він застосував у залі сльозогінний газ.

Стрільця з Колорадо було затримано практично відразу після того, як він спробував залишити кінозалу. Вбити більше людей йому завадило те, що гвинтівку Smith&Wesson M&P15 заклинило після кількох пострілів.

Під час затримання Холмс, волосся якого було пофарбоване в яскраво-оранжевий колір, назвав себе Джокером - головним ворогом Бетмена. Також повідомляли, що за кілька годин до події Холмс вживав сильне болезаспокійливе - вікодин. Причин масового розстрілу людей злочинець не уточнив.

Перед тим, як піти в кінотеатр, Холмс замінував свою квартиру - так він розраховував убити ще кілька десятків людей, що живуть по сусідству. На розмінування житла стрільця пішло більш ніж десять годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram