ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама впевнений у своїй перемозі на майбутніх виборах президента США

Водночас він нагадав, що до голосування залишилося 99 днів.

Обама впевнений у своїй перемозі на майбутніх виборах президента США
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама висловив упевненість в тому, що якби президентські вибори відбувалися сьогодні, то він би отримав перемогу.

Про це глава нинішньої адміністрації заявив сьогодні на заході зі збору коштів в передвиборний фонд Демократичної партії на Манхеттені.

"Якщо вибори проводилися б сьогодні, мені здається, шанси (двох кандидатів) були б рівними, але я думаю, ми б перемогли", - сказав Обама.

Водночас він нагадав, що до голосування залишилося 99 днів, і Республіканська партія витрачає на передвиборну кампанію Мітта Ромні солідні кошти. Тому, за його словами, демократам потрібно зібратися і дати відсіч супернику.

Президент вкотре вказав, що на майбутніх виборах головною темою буде економіка.

"Якщо ми зможемо стабілізувати Європу, сконцентруємося на розвитку освіти, науки і технологій, енергетики, а також закінчимо низку незавершених справ, на кшталт реформи імміграційного законодавства, то ніщо не зможе стримувати розвиток Америки довгі десятиліття", - заявив глава адміністрації.

Зустріч Обами з заможними нью-йоркськими виборцями відбувалася в готелі "Номад". На вечір прийшли 60 гостей, кожен з яких придбав вхідний квиток за 35,8 тис. доларів - максимально допустиму законом для таких заходів суму. Таким чином президент привніс у передвиборну скарбничку партії більше ніж 2,3 млн доларів.

В "загальному заліку" зі збору коштів до фондів своїх партій Обама і Ромні зараз йдуть "ніздря в ніздрю" - обом вдалося залучити вже близько півмільярда доларів. Проте нинішня динаміка явно не на користь діючому президенту - в останні два місяці республіканець незмінно отримує велику спонсорську підтримку.

Однак останні опитування громадської думки свідчать про те, що симпатії американських виборців порівну розділилися між двома кандидатами. Так, згідно з дослідженням служби Геллапа 20-27 липня, як Обаму, так і Ромні підтримують по 46% громадян США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram