ГоловнаСвіт

Жозе Моурінью подав до суду на журналіста

Тренера ФК "Реал" (Мадрид) назвали нацистом у відповідях читачам на сайті газети El Pais.

Жозе Моурінью подав до суду на журналіста

Наставник футбольного клубу "Реал" (Мадрид) Жозе Моурінью подав до суду на журналіста іспанської El Pais Карлоса Бойєро (Carlos Boyero), який назвав тренера "португальським нацистом".

Бойєро назвав Моурінью нацистом у відповідях читачам на сайті El Pais в серпні минулого року. Бойєро також заявив, що португальський тренер "дуже небезпечний, тому що він знає, як витягти з кожної людини все найгірше" і досягає того, щоб у футбол грали звірі, а не люди. Так Бойєро прокоментував тактику роботи Моурінью з футболістами мадридського "Реала". Як зазначає іспанський портал Goal.com, кінооглядач Карлос Бойєро давно відомий своїм критичним ставленням до тренера "Реала".

Моурінью звинуватив Бойєро в нанесенні шкоди його репутації і в порушенні "принципів іспанського суспільства". Тренер вимагає від журналіста компенсації в 15 тис євро. Якщо суд визнає правоту Моурінью, то ці гроші, як заявив адвокат тренера, будуть пожертвувані на розвиток дитячого футболу в Іспанії та Португалії.

Про наміри Моурінью подати в суд на колумніста стало відомо ще у вересні 2011 року, однак остаточно справа була доведена до суду лише минулої п'ятниці.

Жозе Моурінью став тренером "Реала" 2010 року. До цього португалець тренував протягом чотирьох років лондонський "Челсі", а потім протягом ще двох років - міланський "Інтер". Під час роботи в "Челсі" Моурінью був одним із найбільш високооплачуваних футбольних тренерів світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram