ГоловнаСвіт

Бронетехніка з Туреччини вийшла до сирійського кордону

У турецькій пресі висували версію про можливість вторгнення до Сирії і створення там "буферної зони".

Бронетехніка з Туреччини вийшла до сирійського кордону
Фото: search.wn.com

Турецький уряд скерував до кордону з Сирією додаткові війська. З Газіантепа в прикордонну провінцію Кіліс вийшла колона, у складі якої 20 одиниць бронетехніки, зенітно-ракетні комплекси, а також сотні військовослужбовців.

Раніше турецька влада розгорнула на сирійському кордоні додаткові сили ППО, однак про скерування туди підкріплень у вигляді сил загального призначення нічого не повідомляли. Про цілі розгортання нових військ точної інформації наразі немає.

Через кордон від турецького Кіліса розташована сирійська провінція Алеппо, де зараз йдуть запеклі бої за однойменне місто - фінансово-економічний центр Сирії.

Раніше турецька влада заявляла, що буде готова завдати удару по сирійській території, якщо там облаштуються бойовики Курдської робочої партії - організації, яку Анкара визнала терористичною. Крім того, в турецькій пресі висували версію про можливість вторгнення до Сирії і створення там "буферної зони" у випадку, якщо число біженців із Сирії перевищить сто тисяч осіб.

Наразі

в таборах біженців на турецькій території проживають приблизно 44 тисяч вимушених переселенців. Однак у зв'язку з боями в Алеппо це число може значно зрости: з цього міста втекли вже більш ніж 200 тисяч осіб. Частина з них може осісти в Туреччині.

У

день 30 липня сирійські повстанці захопили місто Анадан, розташоване на дорозі між Алеппо і кордоном. Таким чином від столиці провінції до турецької території з'явився коридор, рух по якому відносно безпечний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram