ГоловнаСвіт

Туреччина: в боях із курдами вбито двох турецьких солдатів

Сотні мешканців південного сходу країни втекли із зони бойових дій.

Туреччина: в боях із курдами вбито двох турецьких солдатів
Фото: EPA/UPG

Під час сутичок між повстанцями з Робітничої партії Курдистану (РПК) і турецькою армією на південному сході Туреччини було вбито двох турецьких солдатів, сотні мешканців утекли із зони бойових дій.

Про це повідомляє Reuters.

Уряд провінції Хаккарі, поблизу кордонів Туреччини з Іраком та Іраном, заявив, що двоє солдатів були вбиті і 10 поранені під час бойових дій, що спалахнули там у неділю. Загибель солдатів підсилила стурбованість Анкари з приводу бойовиків із РПК. Зараз групи, пов'язані з РПК, узяли під контроль міста в північній Сирії поблизу турецького кордону. Минулого тижня прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина може виступити проти "терористичної" організації в північній Сирії, якщо вважатиме її загрозою своїй безпеці.

"Боротьба, в тому числі бомбардування з вертольотів і бойових літаків, як і раніше, відбуває на південній околиці міста Семдінлі", - заявив мер міста Седат Тор, додавши, що шість сіл евакуйовано і до тисячі осіб утекли.

РПК з 1984 року веде кампанію проти турецької держави. За час кампанії загинули близько 40 тисяч осіб, переважно курди. Туреччина і Сполучені Штати внесли РПК у список терористичних організацій. 2002 року РПК внесли і в список терористичних організацій ЄС, проте 3 квітня 2008 року Європейський суд скасував зазначене рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram