ГоловнаСвіт

Масштаби економічної кризи в Іспанії ростуть

Червоний Хрест надає гуманітарну допомогу іспанцям.

Масштаби економічної кризи в Іспанії ростуть
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Масштаби економічної кризи в Іспанії продовжують зростати, про що свідчать черги по продукти харчування в передмісті Мадрида Трес Кантос.

Щовівторка жителі раніше благополучного передмістя, що розташоване всього за 20 кілометрів від столиці, приходять по продукти харчування та памперси для малюків, які надає Червоний Хрест.

"Я потрапила в таку ситуацію через кризу. Звикла працювати п'ять разів на тиждень. Я працюю домробітницею; освіти в мене немає. Раніше прибирала в п'яти будинках. Зараз тільки у двох. А це всього 500 євро на місяць. Сюди прийшла тому що не можу знайти роботу", - розповіла одна з місцевих мешканок.

Співробітники Червоного Хреста зазначають, що останнім часом також сильно змінився контингент людей, які потребують допомоги.

"Раніше до нас приходили переважно іноземці, іммігранти. Потім, особливо цьогоріч, більшість становлять іспанські громадяни", - розповіла одна зі співробітниць Червоного Хреста.

Унаслідок економічної кризи в Іспанії постраждали не тільки бідні верстви населення, а й середній клас. Нині майже третина всіх безробітних у єврозоні - іспанці, з найбільшим відсотком серед молодих людей. За даними статистичного агентства ЄС Євростат, половина працездатного населення королівства молодших 26 років - безробітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram