ГоловнаСвіт

ЗМІ вважають лондонську Олімпіаду-2012 найбільшим спортивним шоу на Землі

Столиця Великобританії готова до початку відкриття Ігор.

ЗМІ вважають лондонську Олімпіаду-2012 найбільшим спортивним шоу на Землі
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Столиця Великобританії готується до демонстрації "найбільшого шоу на Землі".

Лондон стане першим містом, яке прийме Олімпійські ігри вже втретє. Раніше Олімпіада відбувалася в місті 1908 року і 1948 року. Зараз естафета Олімпійського вогню територією Лондона наближається до свого завершення. У центр Лондона факел доправив знаменитий англійський регбіст Клайв Вудвард.

Олімпійські ігри 2012 року стали причиною трансформації старої промислової зони в східному Лондоні на чудовий Олімпійський парк, який стане ареною для проведення головної спортивної події року.

Цього року в Іграх візьмуть участь 14 700 спортсменів. У 26 видах спорту буде розіграно понад 800 медалей.

Героєм Ігор 1908 року став італійський марафонець Дорандо Пієтро. Незважаючи на те, що він не отримав жодної медалі, його було одностайно визнано одним із героїв IV Олімпіади. Стадіон, затамувавши подих, стежив за тим, як він вів нелюдську боротьбу з останніми метрами дистанції. Потім королева Александра вручила Пієтро золотий кубок, схожий на той, який отримав переможець.

1948 року Лондон став господарем XIV Олімпіади. Тоді у Великобританії панував режим економії, оскільки країна відновлювалася після Другої світової війни. В Іграх узяли участь 4 000 учасників із 59 країн. Командам запропонували привезти свої власні продукти харчування й обладнання, а спортсмени змушені були спати у військових казармах. Це також були перші Ігри, які транслювали по телебаченню.

Цього року на лондонську Олімпіаду витрачено 799 млн євро. У продаж надійшли близько 10 мільйонів квитків. За церемонією відкриття Ігор, як очікується, будуть спостерігати чотири мільярди осіб. Проте шоу таких масштабів вимагає певних жертв. Зокрема, через наплив гостей, яких очікують понад півмільйона осіб, буде порушена нормальна робота транспорту. Для учасників Олімпіади та VIP-персон міська влада виділила спеціальні "олімпійські маршрути", що спричинило незадоволення пересічних лондонців.

Олімпійський факел продовжує свою подорож британською столицею. Скоро розпочнеться відкриття Ігор, а потім - самі олімпійські змагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram