ГоловнаСвіт

Безробіття в Іспанії сягнуло небувалих висот

Іспанці становлять майже третину безробітних у єврозоні.

Безробіття в Іспанії сягнуло небувалих висот
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Безробіття в Іспанії у другому кварталі 2012 року сягнуло найвищого рівня з моменту повернення країни до демократії в середині 1970-х років, компанії продовжують звільняти персонал, що зумовлено побоюваннями тривалої рецесії та кризою довіри серед споживачів.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

Безробіття в Іспанії сягнуло найвищого рівня від початку обліку 1976 року, через рік після закінчення франкістської диктатури.

Національний статистичний інститут повідомив, що рівень безробіття зріс до 24,6% з 24,4% у першому кварталі. Отже, кількість безробітних іспанців зросла до 5,7 мільйона осіб.

"Це ще один приклад скрутного становища економіки, оскільки навряд чи економіка буде розширюватися найближчим часом і, найімовірніше, впаде глибше в рецесію, все буде тільки погіршуватися", - сказав економіст Capital Economics Бен Мей.

Економіка Іспанії перебуває в рецесії з початку 2008 року. На думку уряду, основною причиною цього є надмірний дефіцит держбюджету, який змушує звертатися за запозиченнями на зовнішні фінансові ринки, де щоразу доводиться брати в борг під завищені відсотки.

Останнє спадання, яке почалося в першому кварталі, як очікується, продовжиться і наступного року. Минулого тижня уряд заявив, що не очікує, що безробіття спаде нижче за 22%, принаймні до 2015 року.

Майже третина всіх безробітних у єврозоні - іспанці, з найбільшим відсотком серед молодих людей. За даними статистичного агентства ЄС Євростат, половина населення країни віком до 26 років, яка здатна взятися до праці, є безробітною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram