ГоловнаСвіт

Верховний комісар ООН із прав людини закликає помилувати мирних жителів в Алеппо

Наві Піллей заявила, що злочинці не уникнуть правосуддя.

Верховний комісар ООН із прав людини закликає помилувати мирних жителів в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей закликала сирійські урядові війська та повстанців забезпечити захист мирних жителів в Алеппо, а також висловила глибоку стурбованість щодо "ймовірної неминучої серйозної конфронтації" в місті.

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

У заяві, опублікованій у Женеві, Піллей також назвала спроби сил президента Сирії Башара Асада зачищати райони, зайняті повстанцями, за допомогою інтенсивного обстрілу, пошуків "від дверей до дверей" і танків "помітним шаблоном".

Окрім того, Піллей навела непідтверджені повідомлення про звірства, в тому числі страти та розстріли мирних жителів снайперами під час недавніх бойових дій у столиці Сирії Дамаску. За її словами, ті, хто здійснює військові злочини і злочини проти людяності, не уникнуть правосуддя.

Нагадаємо, про свою стурбованість ситуацією в Алеппо також заявили США, які побоюються, що відновлений у п'ятницю обстріл міста переросте в бійню.

Антиурядові повстання в Сирії почалися в березні 2011 року. За даними правозахисних організацій, жертвами конфлікту стали понад 17 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram