ГоловнаСвіт

У Грузії заарештували рахунки Кахи Каладзе

Перед цим відомий футболіст вирішив податися в політику і стати опозиціонером.

У Грузії заарештували рахунки Кахи Каладзе
Фото: footballtransfer.com.ua

У Грузії на всі банківські рахунки футболіста, екс-капітана збірної країни з футболу Кахи Каладзе накладено арешт.

Рішення ухвалив Тбіліський міський суд на підставі вимоги Головної прокуратури, повідомила на брифінгу в четвер, 26 липня, прес-спікер Каладзе Майя Панджикідзе

За словами Панджикідзе, причиною арешту рахунків названо легалізацію незаконних доходів.

"Очевидно, що проти Каладзе чиниться правове переслідування. Минуле Кахи Каладзе ми всі добре знаємо. Також добре знаємо походження його доходів. Ми оцінюємо як незаконний факт рішення міського суду", - заявила Панджикідзе.

Прокуратура Грузії наразі не прокоментувала арешту рахунків Каладзе.

Каладзе, який два останні сезони виступав за італійський клуб "Дженоа", у травні цього року оголосив про завершення професійної кар'єри і намір піти в політику. В лютому спортсменові виповнилося 34 роки. У кар'єрі Каладзе є виступи за тбіліське і київське "Динамо", а також італійські "Мілан" і "Дженоа". Каладзе - єдиний грузинський футболіст, який двічі вигравав Лігу чемпіонів. У його активі - чотири перемоги в чемпіонаті Грузії, три - в чемпіонаті України, одна - в італійській Серії А. У складі національної збірної Каладзе провів 83 матчі і відзначився одним голом. Чотири рази його визнавали кращим футболістом країни.

"Після 18 років у футболі я вирішив завершити кар'єру... Я почну нову авантюру, тому що я вирішив податися в політику. Я хочу боротися за свободу і демократію в Грузії. Я мрію про Грузію, в якій мої діти могли б вирости вільними. Хочу, щоб моя країна стала членом Європейського Союзу і НАТО", - заявив тоді Каладзе журналістам.

Наприкінці травня в Тбілісі Каладзе відкрив опозиційний мітинг прихильників політичної коаліції "Грузинська мрія", створеної з ініціативи мільярдера Бідзіна Іванішвілі, з якого почалася передвиборна кампанія об'єднання перед парламентськими виборами, призначеними на жовтень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram